Njut av live-evenemang och sport: Hotell nära Ullevi och Scandinavium

Planerar du en resa till Göteborg för att njuta av ett evenemang på Ullevi eller Scandinavium? Upptäck hur du kan förvandla ditt besök till en oförglömlig semester med vårt urval av de bästa hotellen i närheten. Ta del av allt från boutiquehotell med utsikt över arenorna till bekväma businesshotell – allt bara några steg från spännande musik, sport och mer. Läs vidare för att upptäcka mer om vad dessa områden har att erbjuda, och hur du kan göra din vistelse i Göteborg ännu mer minnesvärd.

Inledning

Det är inte svårt att se varför Göteborg är en av Sveriges mest älskade städer. Med sin blandning av spännande kultur, pulserande nattliv och fantastiska sportevenemang har staden något för alla. I hjärtat av allt detta ligger Ullevi och Scandinavium, två arenor som är hem för några av de mest minnesvärda evenemangen i Skandinavien.

Ullevi och Scandinavium – hjärtat av Göteborgs evenemang

Ullevi, med sin imponerande kapacitet för stora konserter och sportevenemang, och Scandinavium, känt för sin stora inomhusarena som huserar allt från ishockeymatcher till musikkonserter, är två av Göteborgs mest betydande arenor. Oavsett om du är en sportentusiast eller älskar livekonserter finns det inget bättre än att bo på ett hotell nära Ullevi eller Scandinavium och det är målet för din resa. Oavsett om det inte är just det primära målet så ligger dessa arenor centralt vilket gör att du har nära till andra sevärdheter också.

Hotell nära Ullevi

 • Scandic Opalen: Ett 4-stjärnigt hotell på krypavstånd till Ullevi med restaurang och gratis frukost. Fina recensioner med betyg 8.4/10 har getts av besökare och priset är humant. Prisnivån ligger runt medel.
 • Clarion hotell Oden: Hotell med 4 stjärnor som erbjuder restaurang och ligger i anslutning till ett shoppingcenter och väldigt nära Ullevi. Fantastiska recensioner har getts med betyg 8.6/10 medans priserna är överkomliga. Prisnivån ligger på medel.
 • Scandic Crown: Ett central hotell väldigt nära Ullevi som har 4 stjärnor. Restaurang med gratis frukost finns och fina betyg från recensioner har getts 8.4/10. Priserna är något högre än hotellen ovan men ändå i rimlig nivå för en prismedveten person. Medel/högt ligger nivån på.
 • Clarion Hotel Post: Lyxigt hotell som ligger centralt väldigt nära Ullevi. Hotellet erbjuder fullständigt spa och ligger i anslutning till kongresscentret. Fina recensioner med betyg 8.6/10 samt en prisnivå som ändå är helt ok. Prisnivån är medel/högt.
 • Scandic Europa: Hotell med 4 stjärnor som erbjuder pool och ligger i anslutning till ett shoppingcenter och även Ullevi. Recensioner på 8.4/10 är inte fy skam samt att prisnivån är lockande. Lågt/medel skulle vi säga.
 • ProfilHotels Opera: Hotell med husdjursvänlig profil som erbjuder pool och ligger i anslutning till ett shoppingcenter samt nära Ullevi. Recensioner på 8.2/10 samt en prisnivå som ligger i dom lägre regionerna vilket kan locka.
 • Radisson Blu Scandinavia Hotel: Hotell i lyxstil som erbjuder fullständigt spa och ligger i anslutning till ett shoppingcenter och väldigt nära Ullevi. Fina recensioner på 8.6/10 samt ett väldigt intressant prisnivå, runt medel/lågt enligt oss.
 • Hotell Royal: Centralt beläget hotell med närhet till det mesta vilket såklart innefattar även Ullevi. Gratis frukost samt parkering finns och väldigt fina recensioner har getts 9.6/10. Prisnivån är någonstans lågt/medel.

Hotell nära Scandinavium

 • Gothia Towers: Hotell i lyxstil som erbjuder fullständigt spa och ligger i anslutning till kongresscentret och samtidigt nästan på Scandinavium. Fina recensioner har getts på 8.8/10 och prisnivån är ok för ett hotell av denna standard. Prisnivån är hög skulle vi säga.
 • Scandic Opalen (även här): Se beskrivningen under stycket kring hotell nära Ullevi.
 • Hotell Onyxen: 4-stjärnigt hotell med restaurang precis bredvid Scandinavium. Recensioner på 8.6/10 samt en prisnivå som är helt ok, medel enligt oss.
 • Hotell Lorensberg: Hotell med 3 stjärnor och centralt läge samt väldigt nära Scandinavium. Fina recensioner på 8.8/10 samt en prisnivå på medel.
 • Jacy’z Hotel & Resort: Lyxhotell med 3 restauranger nära Scandinavium. Pool samt gratis frukost ingår till medelhögt pris. Recensionerna är fantastiska med 9.2/10.

Egentligen skulle samtliga hotell i listorna fungera oavsett om man ska besöka Ullevi eller Scandinavium men vi har tagit med hotellen som ligger absolut närmast. Sen vad ”nära” kan betyda är en definition.

Utforska området runt Ullevi och Scandinavium

Ullevi och Scandinavium ligger i hjärtat av Göteborg, vilket innebär att området kring dessa arenor erbjuder mycket att se och göra. Du kan njuta av de bästa restaurangerna, besöka kulturella landmärken, eller utforska Göteborgs fantastiska shoppingställen.

Praktiska tips för ditt besök till Ullevi och Scandinavium

Att planera ditt besök till Ullevi eller Scandinavium kan vara enklare än du tror. För det första är det bra att notera att arenorna ligger i centrala Göteborg, vilket innebär att de är lättillgängliga med kollektivtrafik. Dessutom finns det flera parkeringsplatser i närheten för de som väljer att köra. Många av hotellen i listan har dessutom parkeringsplatser för sina gäster men det är ändå bra att undersöka den saken innan ankomst.

När det gäller att köpa biljetter till evenemang, kan det vara bra att planera i förväg. Många evenemang vid Ullevi och Scandinavium säljer ut snabbt, så det kan vara en bra idé att säkra dina biljetter så snart som möjligt.

Sammanfattning

Oavsett om du planerar en weekendresa för att se din favoritartist på Ullevi eller vill heja på ditt favoritlag på Scandinavium är ett hotell i närheten en perfekt utgångspunkt. Utforska det bästa av vad Göteborg har att erbjuda med bekvämligheten att bo nära dessa två fantastiska arenor.