Praktiskt och bekvämt: Hotell nära Arlanda flygplats

Från tidiga morgonflyg till långa mellanlandningar, upptäck det ultimata i bekvämlighet och komfort med vår guide till de bästa hotellen nära Arlanda flygplats. Låt oss hjälpa dig att hitta det perfekta boendet för din resa – ett stenkast från terminalerna, för en smidig och stressfri upplevelse. Läs vidare för att börja planera ditt nästa äventyr idag!

Introduktion

Arlanda flygplats utanför Stockholm är mer än bara en utgångspunkt för din resa. Med sina fyra terminaler, ett brett utbud av tjänster och sitt strategiska läge mellan Stockholm och Uppsala är Arlanda en livlig knutpunkt som välkomnar miljontals resenärer varje år. Oavsett om du har ett tidigt morgonflyg, är på en längre mellanlandning eller bara vill njuta av bekvämligheten av att vara nära flygplatsen finns det många anledningar att överväga att bo på ett hotell i närheten. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på några av de bästa hotellen nära Arlanda flygplats samt ge dig några praktiska tips för att boka det perfekta hotellet för din resa. Så slå dig ner, läs vidare och börja planera din nästa bekväma och bekymmersfria resa till eller från Sveriges största flygplats.

En inblick i Arlanda flygplats

Arlanda flygplats är Sveriges största och en av de mest trafikerade i Norden. Med fyra passagerarterminaler och två banor är det en hub för både inrikes- och utrikesresor. Arlanda ligger cirka 37 kilometer norr om Stockholm och är bekvämt belägen mitt emellan Uppsala och huvudstaden vilket gör det till en utmärkt punkt för resenärer som vill utforska regionen.

Det är också en flygplats som ständigt förbättras och anpassas för att möta dom moderna resenärernas behov. Utöver flygtrafiken erbjuder Arlanda ett brett utbud av faciliteter och tjänster för att göra resenärernas upplevelse så bekväm och njutbar som möjligt. Du kan hitta allt från butiker, restauranger och caféer till träningsrum, konstutställningar och till och med ett flygplanshotell.

Dessutom har Arlanda en imponerande uppsättning transportalternativ för att resa till och från flygplatsen. Du kan välja mellan buss, tåg, taxi eller hyrbil vilket gör resandet till och från flygplatsen enkelt. Dessutom har många hotell nära Arlanda egna shuttlebussar som regelbundet tar resenärer till och från terminalerna vilket ytterligare förbättrar bekvämligheten för resenärer.

Men för de som har tidiga morgonflyg, sent ankommande flyg eller bara vill njuta av bekvämlighet är ett hotell nära flygplatsen den perfekta lösningen. Låt oss nu titta på några av de bästa hotellen nära Arlanda flygplats.

Bästa hotellen nära Arlanda Flygplats

 • Radisson Blu Airport Terminal Hotel: Hotell i lyxstil som erbjuder restaurang och ligger i anslutning till flygplatsen och i närheten av SkyCity. Hotellet har gym, frukostbuffé, restaurang, bar samt flygtransfer. Recensionerna är fina med betyget 8.6/10. Prisnivån medel men åt det högre hållet.
 • Clarion Hotel Arlanda Airport: Hotell med 4 stjärnor i Arlanda som erbjuder fullständigt spa och ligger i anslutning till flygplatsen. Bekvämligheter såsom pool, spa, restaurang m.m. finns och recensionerna vittnar om ett attraktivt hotell. Hela 9.0/10 är betyget. Prisnivån är någonstans mellan medel och hög men sannolikt mer åt det högre hållet.
 • Comfort Hotel Arlanda Airport: Hotell med 4 stjärnor som ligger på Arlanda. Här finns gym, gästparkering, gästlounge och en restaurang. Recensionerna är fina med 8.4/10. Prisnivån är medel.
 • Forenom Aparthotel Arlanda: Hotell med 3 stjärnor som ligger några hundra meter från flygplatsen. Hotellet erbjuder gratis parkering, flygtransfer och husdjur är välkomna. Recensionerna ligger på 7.8/10 och prisnivån är låg.
 • Jumbo Stay Hotel: Ett nichat hotell som erbjuder boende i ett gammal flygplan och ligger en kort bit från flygplatsen. Hotellet erbjuder restaurang, bar samt flygtransfer. Fina betyg har getts från recensioner, 8.2/10. Priserna är medel vilket ändå är ok eftersom boendet är unikt.
 • Good Morning Arlanda: Hotell med 3 stjärnor som ligger i området för flygplatsen. Bekvämligheter såsom restaurang, bar samt flygtransfer erbjuds. Recensionerna är bra med betyget 8.6/10. Priserna är låga.
 • Connect Hotel Arlanda: Ett 3-stjärnigt hotell som ligger Arlandastad en bit ifrån flygplatsen. Frukost, flygtransfer och parkering erbjuds. Recensionerna är fina med betyget 8.6/10. Priserna ligger i låga spannet.
 • Scandic Arlandastad: 3,5-stjärnigt hotell med restaurang nära Arlandastad Golfklubb. Även detta hotell ligger en bit från flygplatsen. Det erbjuds restaurang, gratis parkering samt flygtransfer. Fina recensioner har getts med betyg 8.8/10. Prisnivån är medel.
 • Best Western Plus Park Airport Hotel: 4-stjärnigt hotell i Arlandastad precis som tidigare två hotell. Hotellet erbjuder restaurang, bar, gratis parkering samt flygtransfer. Recensionerna ger betyget 8.6/10 och prisnivån är medel men åt det lägre hållet.
 • Quality Hotel Arlanda XPO: Hotell med husdjursvänlig profil som erbjuder restaurang och ligger i anslutning till kongresscentret. Även detta hotell ligger en bit från själva flygplatsen. Det erbjuds gratis frukost, parkering samt flygtransfer. Recensionernas betyg landar på 8.8/10. Prisnivån är låg men mot medel.

Tips när du bokar hotell nära Arlanda

Att boka hotell nära en flygplats kan vara en praktisk lösning, speciellt om du har tidiga flyg eller sena ankomster. Men det finns några saker du bör tänka på om du väljer att bo nära Arlanda eller annan flygplats:

 1. Transportservice: Se till att hotellet erbjuder transport till och från flygplatsen. Många hotell i närheten av flygplatsen har en shuttle service men det är alltid bra att dubbelkolla detta innan du bokar.
 2. Ljudisolering: Flygplatshotell kan ibland vara störda av flygplansbuller. Försäkra dig om att hotellet har god ljudisolering för att säkerställa en god natts sömn.
 3. Faciliteter: Eftersom du är nära flygplatsen, kan du behöva använda hotellfaciliteter mer än du skulle på en stadshotell. Kontrollera att hotellet har de faciliteter du behöver som en restaurang, bar, gym eller kanske till och med ett spa.
 4. Pris och Kvalitet: Priset för hotell nära flygplatser kan variera mycket. Se till att du jämför priser och läser recensioner innan du gör din bokning.
 5. Tidig incheckning och sen utcheckning: Om du har ett tidigt flyg eller ett sent flyg kan det vara värt att kolla om hotellet erbjuder tidig incheckning eller sen utcheckning. Detta kan göra din resa mycket mer bekväm.
 6. Läge: Om du har tid och vill utforska Stockholm kan det vara värt att överväga ett hotell som ligger både nära flygplatsen och har bra transportförbindelser till staden.

Slutsats

Att boka ett hotell nära Arlanda kan vara en utmärkt lösning för att göra din resa så bekväm och smidig som möjligt. Oavsett om du reser i affärer, har ett tidigt flyg att hinna med eller helt enkelt vill ha bekvämligheten av att vara nära flygplatsen finns det ett brett utbud av hotellalternativ som kan möta dina behov.

Kom ihåg att ta hänsyn till saker som transportservice, ljudisolering, tillgång till faciliteter, samt tidiga incheckningar och sena utcheckningar när du gör ditt val. Så varför vänta? Boka ditt hotell nära Arlanda idag och börja din resa på bästa möjliga sätt!