Hotell nära Friends Arena och Mall of Scandinavia för den sportintresserade och shoppingsugna

Upptäck glädjen med fotboll och shopping under samma tak i Solna. Följ med oss när vi dyker in i den levande atmosfären på Friends Arena och det storslagna utbudet på Mall of Scandinavia. Vi guidar dig till de bästa hotellen för att göra din vistelse bekväm och minnesvärd. Läs vidare för att planera din perfekta resa till Stockholm/Solna!

Inledning

Välkommen till hjärtat av Solna och norra sidan av Stockholm där sport möter shopping i en unik blandning som gör varje besök oförglömligt. Här hittar du Friends Arena, Sveriges nationalarena som är mer än bara hem för fotboll – den är en plats för gemenskap, spänning och minnesvärda upplevelser. Ett stenkast bort ligger Mall of Scandinavia, ett modernt shoppingparadis med något för alla. Att hitta rätt hotell i närheten av dessa attraktioner kan vara utmanande, men oroa dig inte – vi har gjort jobbet åt dig.

Friends Arena: Mer än bara en fotbollsarena

Friends Arena, hem åt svenska landslaget och AIK är en symbol för svensk fotboll. Stadion kan rymma upp till 50 000 åskådare (65.000 vid konserter) och har varit värd för ett stort antal internationella evenemang inklusive kval till världs och europamästerskap i fotboll och många världsberömda konserter. Med sin levande atmosfär och spännande matcher har Friends Arena blivit ett måste för alla fotbollsfans.

Mall of Scandinavia: Shoppingparadiset i Solna

Mall of Scandinavia är inte bara en vanlig shoppinggalleria – den är ett shoppingmekka för alla som älskar mode, mat och underhållning. Med mer än 200 butiker, inklusive flera internationella varumärken och exklusiva designbutiker är det en plats där shoppingdrömmar blir verklighet. Dessutom finns det ett stort utbud av restauranger och kaféer för att tillfredsställa alla typer av smaklökar samt flera alternativ för underhållning såsom bio och lekområden för barn.

Bästa Hotellen Nära Friends Arena och Mall of Scandinavia

  • Comfort Hotel Solna Arenastaden: Ett Art déco-hotell med bar som i princip ligger i Friends Arena samt krypavstånd till Mall of Scandinavia. Hotellet erbjuder faciliteter såsom Gym, Bar och en gratis komplett frukost. Recensionerna är väldigt bra med betyget 8.8/10. Priserna känns väldigt attraktiva och ligger på en låg nivå enligt vår bedömning.
  • Quality Hotel Friends: Ett modernt och fint hotell inklämt mellan Friends Arena och Mall of Scandinavia. Bekvämligheter såsom bastu, träningsrum, Restaurang och Bar finns. Gratis frukost ingår som brukligt. Recensionerna ligger även för detta hotell på fina 8.8/10. Prisnivån är låg.
  • 2Home Hotel Apartments: Ett 3-stjärnigt hotell beläget i Råsunda några kilometer från Friends Arena och Mall of Scandinavia. Ett hotell med bekvämligheter såsom Bastu, Restaurang och parkeringsmöjligheter. Recensionerna ligger på 8.2/10 vilket är bra. Prisnivån är låg.
  • Park Inn by Radisson Stockholm Solna: Hotell med 4 stjärnor som erbjuder två restauranger och ligger någon kilometer från Mall of Scandinavia och Friends Arena. Recensionerna ligger på 8.2/10 vilket är bra. Prisnivån är medel.
  • Hotel Gio, BW Signature Collection: 3,5-stjärnigt hotell med restaurang och bar i Solna som ligger någon knapp kilometer från Friends Arena och Mall of Scandinavia. Bekvämligheter såsom Gym, Restaurang och Bar finns. Recensionerna ligger på fina 9.2/10. Prisnivån är medel.
  • Best Western Plus Grow Hotel: 4-stjärnigt hotell i Solna med restaurang och bar som ligger ett par kilometer från Friends Arena och Mall of Scandinavia. Restaurang, Bar, Gym m.m. finns på hotellet. Recensioner på 9.0/10 är väldigt bra. Prisnivån är lågt/medel.
  • The Winery Hotel, WorldHotels Crafted: Hotell med 4 stjärnor som erbjuder vingård och ligger i närheten av Mall of Scandinavia och Friends Arena. Bekvämligheter såsom restauranger, bar, pool m.m. finns. Recensionerna ligger på fina 9.0/10. Prisnivån är medel + enligt vår bedöming.
  • Scandic Järva Krog: 4-stjärnigt hotell med restaurang nära Friends Arena och Mall of Scandinavia (cirka en kilometer). Hotellet har Gym, restaurang, bar m.m. och recensionerna ligger på 8.0/10. Prisnivån är medel.
  • AC Hotel by Marriott Stockholm Ulriksdal: 4-stjärnigt hotell i Solna med spa och inomhuspool någon kilometer från Friends Arena och Mall of Scandinavia. Bekvämligheter utöver Spa är gratis frukost, restaurang och snackbar. Recensioner på 8.6/10 och en prisnivå på medel.
  • Story Hotel Signalfabriken, part of JdV by Hyatt: 4-stjärnigt hotell med restaurang nära Solna Business Park som ligger cirka 2-3 km från Friends Arena och Mall of Scandinavia. Bekvämligheter som gratis frukost i restaurangen, bar och café finns. Recensioner på 8.4/10 är väldigt bra samt en prisnivå på medel skulle vi påstå.

Tänk på detta när du bokar hotell i Solna

När du bokar hotell i Solna finns det några viktiga saker att tänka på. Först och främst bör du jämföra priser och läsa recensioner innan du gör en bokning vilket vi delvis hjälper till med i ovan lista. Det är också viktigt att tänka på hotellets läge i förhållande till kommunikationer, särskilt om du planerar att utforska andra delar av Stockholm. Och kom ihåg – det bästa hotellet är det som passar dina behov och budget bäst.

Slutsats

Att besöka Solna är en upplevelse som är mer än bara fotboll och shopping – det är en chans att dyka in i en livlig stadsdel som moderniserats på kort tid där det nu finns massor av saker att göra. Oavsett om du är här för att heja på ditt favoritlag på Friends Arena, shoppa på Mall of Scandinavia, eller bara för att njuta av atmosfären i Stockholm som helhet kommer du att hitta något som passar dig. Och med vårt urval av topphotell nära dessa attraktioner kommer du att ha en perfekt bas för att utforska allt som Solna och Stockholm har att erbjuda. Boka ditt nästa äventyr idag och börja se fram emot en oförglömlig semester!