Musik och sport: Hotell nära Tele2 och Avicii Arena

Välkommen till Stockholm, musik- och sportälskarens paradis. Upptäck de magnifika arenorna – Avicii Arena och Tele2 Arena som har setts och hört några av världens mest begåvade artister och atleter. Läs om dessa ställens historia och kulturella betydelse. För att göra din vistelse komplett, ta en titt på vår handplockade lista över de bästa hotellen i området. Gör dig redo för en resa till hjärtat av svenska musik- och sportscener. Låt äventyret börja!

Inledning

Stockholm, känd som Nordens Venedig och Sveriges livfulla huvudstad har mycket att erbjuda när det gäller kultur, historia, mat och, inte minst musik. Landet som gav oss ikoner som ABBA, Roxette, och Avicii, är också hem till några av de mest framstående arenorna i europa där både musik- och sportevenemang äger rum. Avicii Arena och Tele2 Arena, båda belägna precis utanför tullarna på södra sidan av Stockholm har länge varit betydande spelplatser för konserter, sportevenemang och en mängd andra upplevelser.

I den här artikeln ska vi hylla musiken och sporten genom att utforska dessa berömda arenor. Vi kommer även att ge dig en guide över de bästa hotellen i närheten för att göra din vistelse i Stockholm så smidig och bekväm som möjligt. Låt oss börja den musikaliska och sportsliga resan!

Avicii Arena: Mer än bara en arena för konserter

Före detta Ericsson Globe, nu omdöpt till Avicii Arena till minne av den älskade svenska DJ:n och musikproducenten Avicii är mer än bara en plats för konserter och sportevenemang. Den är ett världskänt landmärke och en ikonisk byggnad för Stockholm.

Arenan designades av arkitekterna Svante Berg & Lars Vretblad och invigdes 1989. Med sin unika sfäriska form är den den största sfäriska byggnaden i världen. Dess kapacitet är överväldigande: den kan husera upp till 16 000 åskådare vid konserter och 13 850 vid ishockeymatcher.

Avicii Arena har varit värd för ett brett spektrum av evenemang, inklusive Eurovision Song Contest, VM i ishockey och otaliga konserter med världsberömda artister som Madonna, Rolling Stones, och Lady Gaga. Den är också hem för många svenska sportevenemang och några lag har haft arenan som sin hemmaplan såsom exempelvis Djurgården Hockey.

Men Avicii Arena är inte bara en plats för stora evenemang. Dess ”moderna” design och fascinerande historia gör det till en sevärdhet i sig. Dess högsta punkt, Skyview, är ett populärt turistmål som erbjuder en fantastisk utsikt över Stockholm. För musikälskare är det en plats för att fira musik och minnet av en av Sveriges mest framstående artister, Avicii.

Vare sig du kommer hit för att njuta av en konsert, se en match eller bara för att uppleva atmosfären är Avicii Arena definitivt en plats du inte får missa när du besöker Stockholm.

Tele2 Arena: En modern arena för sport och musik

Tele2 Arena, belägen i distriktet Johanneshov i södra Stockholm är en av Sveriges mest moderna arenor, med en rörlig takkonstruktion som gör det möjligt att hålla evenemang året runt, oavsett väder. Invigd 2013 är denna flerfunktionella anläggning hem för både fotboll och musikevenemang, vilket gör den till ett levande centrum för underhållning i Stockholm.

Arenan som kan rymma upp till 30 000 åskådare vid fotbollsmatcher och 45 000 vid konserter är hem för Hammarby IF och Djurgårdens IF som är två av Stockholms mest framstående fotbollsklubbar. Dessutom har Tele2 Arena blivit en populär konsertplats med stora internationella artister som Metallica, Justin Bieber och Rolling Stones som har uppträtt här.

Men Tele2 Arena är inte bara populär för sina evenemang. Med sin spektakulära moderna design och utmärkta faciliteter erbjuder den också en fantastisk upplevelse för besökare. Från toppmoderna VIP-lounger till ett brett utbud av restauranger och barer garanterar denna arena en minnesvärd upplevelse oavsett evenemang.

Så om du är en sportfantast, en musikälskare eller bara en besökare som vill uppleva något unikt är Tele2 Arena ett måste att besöka på din semester i Stockholm.

Hotell i området

  • Quality Hotel Globe: 3,5-stjärnigt hotell med 2 restauranger precis bredvid Tele2 och Avicii Arena. Hotellet har två restaturanger, Bar och en gratis frukostbuffé. Recensionerna ligger på 8.6/10 vilket är bra och prismässigt är nivån medel till lågt.
  • Bo Hotel: Familjevänligt hotell som erbjuder fyra restauranger som ligger i direkt anslutning till Globen Shopping. Det finns utöver restauranger även en Bar och Snackbar. Bra recensioner på 7.8/10 och priserna är låga.
  • Maude’s Hotel Enskede Stockholm: Hotell med 3.5 stjärnor beläget i Enskede i södra Stockholm och någon kilometer från Tele 2 och Avicii Arena. Bar finns och gratis frukost serveras, recensioner indikerar på väldigt nöjda gäster 8.8/10. Priserna är medel men mot det lägre hållet.
  • Brunnby Hotel: Beläget i Årsta o södra delarna av Stockholm och cirka tre kilometer från Tele 2 och Avicii Arena. Gratis frukost samt parkering erbjuds och recensionerna är 7.0/10. Prisnivån är låg.
  • 2Home Stockholm South: Lågprishotell i Årsta som ligger några kilometer från Tele 2 och Avicii Arena. Hotellet har 3 stjärnor med gym och gratis parkering. Recensionerna är 6.8/10 och prisnivån är som tidigare nämnts låg.
  • Motel L Hammarby Sjöstad: 3.5-stjärnigt hotell i Hammarby Sjöstad vilket är någon kilometer från Tele 2 och Avicii Arena. Bar och gym erbjuds och recensionerna är bra 8.8/10. Prisnivån är medel/låg.
  • UNITY Hammarby Sjöstad Stockholm: 3.5-stjärnigt hotell i Hammarby Sjöstad vilket är någon kilometer från Tele 2 och Avicii Arena. Inga speciella bekvämligheter finns att lyfta fram mer än fri parkering. Recensionerna är bra 8.8/10 och prisnivån är låg till medel.
  • Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad: 3-stjärnigt hotell med restaurang nära Hammarbybacken och även här ligger det i Hammarby Sjöstad. Det är någon kilometer från Tele 2 och Avicii Arena. Restaurang samt Bar finns och recensionerna är 8.2/10. Prisnivån är medel men mot det lägre hållet.
  • Clarion Collection Hotel Tapetfabriken: 4-stjärnigt hotell beläget i Sickla som är cirka tre kilometer från Tele 2 och Avicii Arena. Gym, bastu samt bar finns på hotellet. Recensionerna är 9.4/10 vilket är högt. Prisnivån är medel + enligt vår bedömning.
  • Clarion Hotel Stockholm: 4-stjärnigt hotell beläget på Södermalm precis vid Skanstull vilket är någon kilometer från Tele 2 och Avicii arena. Ett hotell som har det mesta såsom exempelvis Spa och pool. Recensionera är höga med 8.6/10. Prisnivån är medel men mot det höga hållet.

Slutsats

Stockholm är mer än bara en vacker stad med en rik historia, det är också ett pulserande centrum för musik och sport med några av dom bästa arenorna i europa. Oavsett om du kommer för att se en fotbollsmatch, njuta av en konsert eller bara vill uppleva atmosfären i dessa byggnader kommer ditt besök på Avicii Arena och Tele 2 Arena att vara en oförglömlig upplevelse.

Och med vårt urval av hotell i närheten kan du vara säker på att din vistelse i Stockholm kommer att vara lika minnesvärd som dina besök på arenorna. Från budget till lyx, dessa hotell erbjuder något för alla smaker och budgetar.

Så vänta inte – boka ditt nästa äventyr till Stockholm idag och förbered dig för att dyka in i en värld av musik, sport och spännande upplevelser!