Barnfamiljens bästa val: Hotell nära Kolmårdens djurpark

Planerar du en resa till Kolmården, Skandinaviens största djurpark? Låt oss hjälpa dig att hitta det perfekta boendet. Här har vi samlat några av de bästa hotellen i närheten av parken för en bekymmersfri, bekväm och rolig vistelse. Från barnvänliga faciliteter till rofyllda retreats för vuxna – vi har allt för att göra din vistelse oförglömlig. Dyk in och upptäck ditt drömhotell nu!

Inledning

Barnfamiljer, djurälskare och ni som gillar äventyr – Kolmårdens Djurpark har något för alla! Är du redo att göra din resa till Kolmården till en oförglömlig upplevelse? Att välja rätt boende är ett steg i rätt riktning. Kolmården, beläget nära den vackra staden Norrköping är Skandinaviens största djurpark och en av Sveriges mest älskade turistdestinationer.

Sedan parken öppnade sina portar för första gången 1965 har Kolmården utvecklats till en fullskalig upplevelsepark som erbjuder en rik blandning av djurattraktioner, nöjen och utbildande inslag. Från den spännande safarituren som tar dig nära några av världens mest fascinerande djur, till att se delfinshowen i världsklass och den unika Bamses Värld som är skapad för parkens yngsta besökare finns det verkligen något för alla på Kolmården.

För att maximera din tid och njuta av allt som Kolmården har att erbjuda är det klokt att välja ett hotell i närheten. Det finns flera utmärkta hotell nära Kolmården som erbjuder bekvämligheter för både barn och vuxna samt möjligheten att snabbt och enkelt kunna besöka parken. Denna artikel kommer att vägleda dig genom några av de bästa hotellen i närheten av Kolmården så att du kan planera den perfekta familjesemestern. Välkommen till en värld av vilda djur, spännande äventyr och bekvämt boende!

Varför bo på hotell nära Kolmården?

Kolmården är en av Sveriges mest populära turistattraktioner, särskilt för barnfamiljer. Med över 1,6 miljoner besökare varje år erbjuder parken en rad spännande upplevelser och en unik inblick i djurens värld. Att bo på ett hotell nära Kolmården innebär att du får ut det mesta av din vistelse.

Föreställ dig att vakna upp till ljudet av djurläten, ta en tidig morgonpromenad innan parken öppnar och kunna gå tillbaka till ditt hotell för en lugn middag efter en händelserik dag. Dessutom sparar du tid och energi eftersom du inte behöver oroa dig för långa resor till och från parken varje dag. Vill du ha detta bör du undersöka Vildmarkshotellet.

Hotellen i närheten av Kolmården är designade för att komplettera din upplevelse i parken. Många av dem har tematiserade rum och familjevänliga faciliteter såsom lekplatser och barnpooler vilket gör din vistelse ännu mer underhållande. Dessutom, genom att bo nära parken kan du få tillgång till specialerbjudanden och paket som inkluderar inträde till Kolmården. Observera dock att Kolmården ligger inte centralt i Norrköping utan en bit utanför i ”skogen”. Detta gör att det är begränsat med möjligheter att faktiskt bo på promenadavstånd till parken.

Oavsett om du reser med barn, som en del av ett par eller ensam erbjuder hotellen nära Kolmården en bekväm och gästvänlig bas för att utforska allt som parken har att erbjuda. Ta del av vår lista över rekommenderade hotell och hitta ditt perfekta boende nära Kolmården idag!

Utvalda hotell i närheten av Kolmården

 • Vildmarkshotellet: Det enda hotellet som faktiskt ligger på Kolmården. Hotellet med 4 stjärnor ligger vackert vid bråvikens strand har en en tydlig prägel mot barnfamiljer såväl som livsnjutare. Det finns en mängd faciliteter att utnyttja såsom relax/spa, rum inredda i olika teman kopplade till vildmarken, restaurang, bar, lekrum och mycket mer. Eftersom bokning sker på deras egen hemsida kan man inte hitta recensioner på samma sätt som andra hotell. På Google har dom fått 4.1 av 5 och på tripadvisor.se har dom fått 3/5. Dom jobbar mycket med olika paket vid bokning och därför är prisnivån också svår att avgöra även om man såklart får betala ett rätt högt pris. Vildmarkshotellet är också unikt i sitt slag vilket gör att konkurrens från liknande hotell är rätt icke existerande.
 • Hotell Sandviken: Ett 3-stjärnigt hotell beläget cirka 4,9 kilometer från Kolmården. Det är ett lågprishotell med tillgång till gemensamt kök samt fri wifi. Du har också möjligheten att börja dagen med en frukostbuffé. Gästbetygen ligger på 6.8/10 och prisnivån är låg.
 • First Camp Kolmården: Ett stugboende med 3-stjärnor som ligger cirka 5 kilometer från parken. Det erbjuds restaurang, gratis parkering samt fri wifi. Det ska också nämnas att det är väldigt nära till bråviken för den som gillar utomhusbad. Betyg från recensioner ligger på 7.8/10 och prisnivån är låg.
 • Kolmårdsgården: Ett bed and breakfast liknande boende 1 kilometer från själva parken som erbjuder rum med delade badrum och kök. Det finns badtunna och grillmöjligheter såväl som närhet till utomhusbad i bråviken. Betyg från recensioner ligger på 8.8/10 och prisnivån är låg.
 • Stavsjö Herrgårdsflygel: Detta är också ett bed and breakfast liknande boende beläget i Stavsjö någon mil från Kolmården. Frukostbuffé erbjuds såväl som eget badrum på rummet och möjlighet till fri parkering. Betyg av recensioner på 8.8/10 visar på väldigt nöjda gäster. Prisnivån är låg.
 • Scandic Norrköping Nord: Ett 3-stjärnigt hotell beläget i Norrköpings norra delar. Detta är det enda hotellet som tas med från Norrköpings ”city” då det ligger närmast Kolmården. Dock på behörigt avstånd ändå, cirka 2 mil från Kolmården. Ska vi ta med hotell i Norrköping blir det inte nära Kolmården vilket artikeln handlar om. Hotellet erbjuder pool, gratis frukost samt fri parkering. Betyget från recensioner är 7.8/10. Prisnivån är medel.

Observera att kan man tänka sig att bo några mil från Kolmården så finns ett gäng hotell i Norrköpings innerstad tillgängliga. Är närheten inte speciellt viktig för dig uppmanar vi att göra research där vid bokning.

Tips för att boka hotell nära Kolmården

När du planerar en resa till Kolmården är valet av boende lika viktigt som själva besöket i parken. Här är några tips för att hjälpa dig att göra rätt val när du letar efter hotell att boka:

 1. Bekvämlighet: Se till att hotellet ligger tillräckligt nära Kolmården för att minimera resor till och från parken. Många hotell erbjuder även transport till parken.
 2. Familjevänligt: Om du reser med barn, leta efter hotell med familjevänliga faciliteter såsom lekplatser, barnpooler och barnvänliga menyer.
 3. Paket och erbjudanden: Vissa hotell kan erbjuda paket som inkluderar inträde till Kolmården. Dessa kan ge dig bra värde för pengarna.
 4. Tidpunkt för bokning: Kolmården är populär så hotellen kan bli uppbokade snabbt, särskilt under högsäsong. Försök boka ditt hotell i god tid för att säkerställa att du får det boende du önskar.
 5. Budget: Priserna på hotell kan variera mycket. Bestäm din budget innan du börjar leta och försök att hålla dig till den.
 6. Recensioner: Läs recensioner från tidigare gäster för att få en idé om vad du kan förvänta dig av ditt boende. Det kan också hjälpa dig att hitta hotell som kanske inte är de mest kända men som ger en fantastisk upplevelse. Vi hjälper delvis till med denna punkt då vi lyfter fram betyget av recensionerna för varje hotell.
 7. Miljövänlighet: Om hållbarhet är viktigt för dig, leta efter hotell som har gröna certifieringar eller som är kända för sina miljövänliga praxis.

Genom att tänka igenom dessa punkter kan du hitta det perfekta hotellet för din resa till Kolmården som både kompletterar dina planer och ger dig en bekväm plats att koppla av efter en dag full av äventyr.

Slutsats – Redo för äventyr? Börja planera din resa till Kolmården nu

Att besöka Kolmården är en otrolig upplevelse för både barn och vuxna. Med sina spektakulära djurutställningar, spännande berg-och dalbanor och bildsköna vyer erbjuder Kolmården ett äventyr som är lika lärande som dom är roliga.

Men äventyret börjar inte vid parkens grindar – det börjar med att välja rätt boende. Med rätt hotell kan din resa till Kolmården bli ännu mer minnesvärd. Oavsett om du söker lyxigt boende med fantastisk utsikt, en familjevänlig plats med roliga aktiviteter för barnen eller ett miljövänligt alternativ finns det ett hotell som passar alla behov och budgetar.

Så vänta inte, börja planera ditt äventyr till Kolmården redan idag. Och kom ihåg, valet av rätt hotell kan förvandla en bra resa till en oförglömlig upplevelse. Boka ditt hotell nära Kolmården nu och ta första steget mot ditt och din familjs nästa stora äventyr.