Upptäck de bästa hotellen i Köpenhamn för olika budgetar

Köpenhamn, Danmarks livfulla och kulturella huvudstad är en pärla i Norden som väntar på att utforskas. Från de färgglada byggnaderna i Nyhavn till det historiska slottet Rosenborg erbjuder Köpenhamn en rik blandning av historia, konst och modern skandinavisk stil. Att välja rätt hotell är en nyckelfaktor för en oförglömlig resa och denna guide kommer att leda dig genom de bästa hotellen i Köpenhamn för varje smak och budget.

Inledning

Köpenhamn har länge varit en magnet för resenärer som söker en kombination av traditionell charm och modern bekvämlighet. Staden lockar med sin unika atmosfär, prisbelönta restauranger och ett myller av mysiga kaféer och butiker. Men Köpenhamns verkliga stjärna är dess hotell.

Vare sig du letar efter ett lyxigt hotell med utsikt över havet eller ett mysigt budgetalternativ nära stadens hjärta, finns det något för alla i Köpenhamn. Denna guide är din biljett till de mest attraktiva hotellen i staden och kommer att hjälpa dig att planera din perfekta vistelse.

Varför är valet av hotell så viktigt? Att välja rätt hotell är inte bara en fråga om bekvämlighet; det är en del av upplevelsen. Ditt hotell är din bas, din tillflyktsort och ofta en plats där minnen skapas. Oavsett om du reser ensam, med en partner eller med familjen så kan rätt hotell förhöja din resa och göra den ännu mer minnesvärd.

Denna artikel kommer att leda dig genom de olika alternativen, tipsa om bästa tiden att boka och avslöja hemliga pärlor som bara lokalbefolkningen känner till. Följ med på en resa genom Köpenhamns hotellvärld och upptäck den plats som väntar på att bli din hemvist under din nästa semester.

Hotell för varje smak och budget

Köpenhamn har ett rikt utbud av hotell som passar alla typer av resenärer. Vare sig du är en äventyrlig backpacker, en familj på semester, eller ett par på en romantisk weekend så finns det ett hotell i Köpenhamn som kommer att uppfylla dina behov. Notera att vi längre ner i artikeln lyfter fram enskilda hotell för respektive kategori.

Lyx och Elegans: För den som vill unna sig lite extra finns det ett antal 5-stjärniga hotell som erbjuder lyx på högsta nivå. Tänk dig utsökta rum, panoramautsikt över staden, toppmoderna spaanläggningar och gourmetrestauranger. Några av de mest framstående hotellen i denna kategori inkluderar Hotel D’Angleterre och Radisson Collection Royal Hotel Copenhagen.

Boutiquehotell: För resenärer som söker en mer personlig och unik upplevelse är boutiquehotell i Köpenhamn det perfekta valet. Dessa hotell tenderar att ha en distinkt och konstnärlig stil och de strävar efter att ge en mer personlig service. Hotell som SP34 och Hotel Alexandra står ut för sin individuella charm och stil.

Familjevänliga alternativ: Om du reser med familjen och letar efter något som är både roligt samt bekvämt har Köpenhamn ett brett utbud av familjevänliga hotell. Många erbjuder särskilda aktiviteter för barn, rymliga familjerum som dessutom ligger nära stadens populära attraktioner som Tivoli och Köpenhamns Zoo. Hotel Tivoli och Scandic Sydhavnen är två fantastiska alternativ.

Budgetalternativ: Köpenhamn behöver inte vara dyrt. Det finns många prisvärda hotell och vandrarhem som erbjuder rena och bekväma rum utan att tömma plånboken. Copenhagen Downtown Hostel och Cabinn City Hotel är populära val för prismedvetna resenärer.

Husdjursvänliga hotell: Om du reser med din fyrbenta vän finns det flera hotell i Köpenhamn som välkomnar husdjur. Många av dessa hotell erbjuder speciella bekvämligheter för ditt husdjur så att även dom kan njuta av resan.

Oavsett dina preferenser eller budget finns det ett hotell i Köpenhamn som väntar på dig. Denna mångfald gör staden till en fantastisk destination för alla typer av resenärer och denna guide kommer att fortsätta att utforska de bästa platserna att bo på i denna vibrerande stad.

Upplev Köpenhamns kultur och sevärdheter

Köpenhamn är inte bara en plats att bo på, det är en destination att uppleva också. Staden erbjuder en rik kultur, hisnande arkitektur och många sevärdheter som kommer att fånga ditt hjärta.

Historiska Landmärken: Från den berömda Lilla Sjöjungfrun till det imponerande Christiansborgs slott, erbjuder Köpenhamn en skattkista av historiska landmärken. Ta en promenad genom tiden och utforska de kungliga slotten, gamla kyrkor och historiska monument som berättar om Danmarks rika historia.

Museer och Gallerier: Köpenhamn är hem för några av Nordens mest framstående museer och konstgallerier. Ny Carlsberg Glyptotek har en enastående samling av antik och modern konst medan Statens Museum for Kunst visar dansk och internationell konst från de senaste sju århundradena.

Livliga Gator och Kvarter: Från de pittoreska kullerstensgatorna i Gamla stan till de trendiga butikerna och kaféerna på Vesterbro erbjuder Köpenhamn en livlig stadsupplevelse. Ströget, en av Europas längsta gågator är perfekt för shopping och människoskådning.

Mat och Dryck: Den danska huvudstaden är ett gastronomiskt paradis. Från traditionella smörrebröd till Michelin-stjärniga restauranger, erbjuder Köpenhamn något för varje smaklök. Missa inte att besöka Torvehallerne, en livlig matmarknad som erbjuder allt från färsk fisk till gourmetchoklad.

Natur och Friluftsliv: För naturälskare erbjuder Köpenhamn en rad parker och trädgårdar som är perfekta för en avkopplande promenad eller en picknick. Botaniska trädgården och Kongens Have erbjuder vackra landskap och lugna oaser mitt i staden.

Nattliv och Underhållning: När solen går ner vaknar Köpenhamns nattliv till liv. Från jazzklubbar till nattklubbar, från teatrar till live-musik, finns det något för varje nattuggla.

Köpenhamn är en stad som pulserar med liv och kultur. Varje hotell, varje gata, varje hörn har sin egen berättelse. Oavsett om du är här för en helg eller en månad kommer Köpenhamn att bjuda på en oförglömlig resa.

Unika boendeupplevelser i Köpenhamn

När det kommer till att välja rätt ställe att bo på i Köpenhamn är möjligheterna många och varierande. Staden erbjuder en unik blandning av traditionell charm och modern elegans som återspeglas i dess utbud av hotell. Det finns lite för många hotell att lyfta fram alla i denna artikel så vi delar upp hotellen i kategorier där vi kommer lyfta fram några stycken per kategori.

Traditionella hotell

 • Hotel D’Angleterre: Beläget vid Kongens Nytorv, inrymt i en ståtlig byggnad daterad till 1755 finner man detta stilfulla hotell. Endast en kort 3-minuters promenad från närmaste tunnelbanestation och 4 minuter från Nyhavns pulserande barer och restauranger, befinner det sig i hjärtat av staden. Rummen är inredda med elegans och komfort i åtanke, komplett med minibar, Nespresso-maskin, kostnadsfritt Wi-Fi, platt-TV och marmorerade badrum. De lyxiga sviterna erbjuder extra utrymme med sittgrupper eller separat vardagsrum, och vissa kan skryta med en matsal och en balkong som ger en härlig utsikt över staden. Förutom de exklusiva boendealternativen, stoltserar hotellet med en prisbelönad restaurang och en sofistikerad champagnebar. Gäster kan även unna sig avkopplande stunder i hotellets spa, hålla sig aktiva i gymmet, simma i den inomhusbelägna poolen, eller utnyttja något av de 10 välutrustade mötesrummen. Detta hotell är inte för den ”snåle” direkt, priserna ligger högt och förmodligen bland de högsta i Köpenhamn.
 • Hotell Phoenix Copenhagen: Detta eleganta hotell, beläget på en charmig gata kantad med konstgallerier och utsökta restauranger bjuder in gästerna till en lyxig upplevelse bara en kort promenad från kulturella landmärken som slottet Amalienborg, Det Kongelige Teater och Kongens Nytorv. Rummen och sviterna på Hotel Phoenix Copenhagen är smakfullt inredda och utrustade med bekvämligheter som gratis Wi-Fi, platt-tv, mörkläggningsgardiner och en välbeställd minibar. För dem som söker något extra speciellt erbjuder uppgraderade rum utsökta toalettartiklar (märkes) och mysiga sittgrupper, medan sviterna även har jacuzzi och rymliga vardagsrum. Alla rum har möjlighet till rumsservice. För en god start på dagen kan gästerna njuta av en härlig frukostbuffé mot en extra kostnad. Hotellets bar och servering, inredd med klassiska bokhyllor har en distinkt brittisk atmosfär och är en perfekt plats för en avkopplande stund. Dessutom erbjuder hotellet tillgång till ett välutrustat gym och sex flexibla mötesrum, vilket gör det till en idealisk plats för både affärs- och fritidsresenärer. Prisnivån är ändå rätt rimlig här, inga hutlösa priser alls.
 • Copenhagen Admiral Hotel: Nestlat vid vattenbrynet i en före detta 1700-tals varubyggnad, finner du Copenhagen Admiral Hotel, en plats som förenar historia med modern elegans. Bara en kort promenad bort, 7 minuter till det pulserande nöjesdistriktet Nyhavn och 5 minuter till det majestätiska kungliga slottet Amalienborg, står hotellet som en symbol för stadens kulturarv. Rummen på detta unika hotell utstrålar en sällsynt charm genom en sammanvävning av gamla och nya element, med synliga träbjälkar och rustika tegelväggar. Moderna bekvämligheter som gratis Wi-Fi, platt-tv, minibar och ett avancerat underhållningssystem bidrar till en komfortabel vistelse. För de som reser i familj eller söker extra lyx finns rymliga familjerum och sviter med loungedelar och utsikter över antingen hamnen eller stadssilhuetten. Vissa rum erbjuder även en spännande tvåvåningslayout. Rumsservice står till förfogande för alla gäster. För kulinariska njutningar erbjuder hotellet en elegant restaurang med tillhörande bar och utomhusterrass, perfekt för en avslappnad middag eller en uppfriskande drink. Copenhagen Admiral Hotel erbjuder också en rad andra tjänster och faciliteter som ett inbjudande spa, möjligheten att hyra cyklar och barnpassningstjänster. En riklig frukostbuffé finns tillgänglig varje morgon mot en extra avgift, vilket säkerställer en perfekt start på dagen i denna livfulla stad.

Boutiquehotell

 • Nimb Hotel: Ett monument av elegans och komfort, tronar stolt vid portarna till Köpenhamns berömda nöjespark, Tivoli. Med ett centralt läge som erbjuder enkel tillgång till stora sevärdheter som Christiansborg, endast en kilometer bort och Rundetårn, som ligger 2 km bort, ger det gästerna en perfekt bas för att utforska staden. Varje rum på Nimb Hotel är en fristad av lyx, utrustad med gratis Wi-Fi, smart-tv och ett förvaringsskåp för gästernas säkerhet. Sviterna tar bekvämlighet till en ny nivå med en vardagsrumsdel och i vissa fall även andra exklusiva detaljer som eldstad, minibar, personlig butlerservice eller till och med en balkong för enastående utsikt över staden. Din gastronomiska resa på Nimb Hotel kan spänna över fyra utsökta restauranger som erbjuder en mångfald av kulinariska upplevelser samt en sofistikerad bar och ett charmigt bageri. För dem som söker fysisk aktivitet finns ett toppmodernt gym och ett avkopplande hammam. Ett av hotellets kronjuveler är takterrassen som inte bara erbjuder en imponerande infinitypool utan även en eleganta cocktaillounge där gäster kan njuta av en drink med en utsikt utöver det vanliga. Dessutom finns utmärkta mötes- och evenemangsutrymmen som gör Nimb Hotel till en idealisk plats för affärs- eller sociala sammankomster. För en fulländad start på dagen erbjuds en läcker frukost mot en extra kostnad, vilket försäkrar att varje morgon på Nimb Hotel är lika angenäm som resten av vistelsen. Nimb Hotel är inte billigt och i ungefär samma nivå som D’Angleterre.
 • Hotell Kung Arthur: I en majestätisk byggnad från 1800-talets Köpenhamn sträcker sig Hotel Kong Arthur ut runt en förtrollande innergård belagd med kullerstenar. Dess läge erbjuder gästerna förmånen att befinna sig endast 14 minuters promenad från det historiska Rosenborg slott och en behaglig 2 km promenad från nöjesparken Tivoli. Rummen på Hotel Kong Arthur bjuder en harmoni av modern elegans och komfort, dekorerade med samtida konst och utrustade med bekvämligheter som gratis Wi-Fi, minibar, platt-tv samt möjligheter att göra te och kaffe. För de som söker extra lyx finns uppgraderade rum som erbjuder jacuzzi och exklusiva toalettartiklar (märkes) medan sviterna förtrollar med generösa vardagsrumsdelar. Gästerna kan börja dagen med en riklig frukostbuffé, tillgänglig mot en extra kostnad som är noga sammanställd för att tillfredsställa en mångfald av smaker. Kulinariska resenärer kommer att glädja sig åt hotellets restauranger som erbjuder smakupplevelser från Italien, Spanien och Japan. På kvällen kan man avnjuta en drink i den fina baren. För den som söker avkoppling erbjuder hotellets spaavdelning en oas av ro och förnyelse. Med faciliteter som jacuzzi, aromaångbad och bastu är detta en plats där kropp och själ kan finna sin balans efter en dag av sightseeing eller arbete i Köpenhamns pulserande hjärta. Priserna är humana och perfekt för den som reser på en budget.

Hållbara och Miljövänliga Alternativ

 • Crowne Plaza Copenhagen Towers: Ett högt resande affärshotell, stoltserar med ett strategiskt läge vid E20, bara en kort promenad från Ørestad station. Med 7 km till Köpenhamns flygplats och endast 10 km från den framstående utställningshallen Forum København,är hotellet perfekt positionerat för både affärsresenärer och turister. Inredningen i de färgstarka och moderna rummen är både välkomnande och funktionell samt inkluderar bekvämligheter som gratis Wi-Fi och platt-TV. Varje rum är utformat med tanke på gästens behov med dygnet-runt-rumsservice och imponerande utsikter över stadslandskapet. För de som önskar extra utrymme och lyx är de generösa sviterna utrustade med tillgång till en exklusiv klubblounge med terrass, där frukost serveras. Förutom frukostbuffén som är tillgänglig mot en extra kostnad har Crowne Plaza Copenhagen Towers en elegant restaurang i brasserie-stil som erbjuder en smakfull meny. Hotellets trendiga bar är den perfekta platsen för en avkopplande dryck och för de som vill hålla sig i form finns ett välutrustat gym. För de som reser i affärer eller planerar evenemang erbjuder hotellet 12 mötesrum och en särskild festlokal, medan parkeringsgarage och flygplatstransfer finns tillgängliga mot en avgift. Detta skapar en fulländad kombination av bekvämlighet och elegans som återspeglar Köpenhamns dynamiska karaktär. Priserna är humana och någon med låg budget ska inte bli rädd.

Familjevänliga hotell

 • Tivoli Hotel & Congress Center: Beläget i hjärtat av Köpenhamn, endast en kort 13-minuters promenad från stadens centralstation och ett stenkast från den berömda nöjesparken Tivoli, finner du Tivoli Hotel. Detta samtida boende bjuder in gäster till ljusa och välutformade rum där modern elegans möter en lekfull och färgstark design. Varje rum är utrustat med bekvämligheter som wifi, platt-tv, arbetsplats, minikyl, samt faciliteter för te och kaffe. För de som önskar lite extra lyx erbjuder hotellets klubbrum exklusiv tillgång till en lounge där en frukostbuffé serveras. De rymliga sviterna har dessutom en separat vardagsrumsdel för extra komfort och rumsservice står till förfogande för alla gäster. Måltidsalternativen på Tivoli Hotel är många och varierade med tre olika restauranger att välja mellan, inklusive ett sofistikerat steakhouse som pryds av en förtjusande takterrass. En elegant lounge och en inbjudande bar kompletterar hotellets mat- och dryckesutbud. För de som önskar hålla sig aktiva under sin vistelse erbjuder hotellet ett fullt utrustat gym, en avkopplande inomhuspool och bastu. Affärsresenärer kommer att uppskatta det omfattande konferenscentret, som rymmer hela 55 olika mötesrum. Ytterligare faciliteter inkluderar parkeringsmöjligheter och frukostservice vilket gör Tivoli Hotel till ett attraktivt val för både semesterfirare och affärsresenärer i Köpenhamn.
 • Scandic Copenhagen: Ett hotell som kombinerar modern stil med komfort och bekvämlighet, och är strategiskt placerat bara en 9-minuters promenad från Köpenhamns pulserande nöjespark Tivoli. Det trendiga shoppingområdet Strøget ligger på 12 minuters gångavstånd och den kända statyn Lilla Sjöjungfrun befinner sig endast 4 km bort. Hotellrummen är designade med en livlig och färgglad palett och erbjuder alla moderna faciliteter som gratis Wi-Fi, platt-tv och en vacker utsikt antingen över staden eller sjön. De mer exklusiva rummen bjuder på extra bekvämligheter som vattenkokare och kaffebryggare, medan sviterna erbjuder rymlighet med extra sängar. För en extra lyxig upplevelse kan gästerna välja uppgraderade sviter som inkluderar en privat bastu, ett fullt utrustat kök och en separat vardagsrumsdel. För att starta dagen på bästa sätt ingår en frukostbuffé för alla gäster. Måltidsalternativen fortsätter med en inbjudande grillrestaurang och en elegant lobbybar där gästerna kan koppla av med en drink. För de som vill hålla sig aktiva under sin vistelse, erbjuder Scandic Copenhagen ett välutrustat gym med angränsande bastu. Barnen är också tänkta på med ett särskilt lekrum som håller dem underhållna. Affärsresenärer kommer att uppskatta hotellets konferenscenter som är anpassat för möten och evenemang. För de som reser med bil finns parkering tillgänglig mot en extra avgift. Scandic Copenhagen erbjuder en fräsch och dynamisk vistelse, perfekt för både affärsresenärer och familjer som söker en central bas för att utforska allt som Köpenhamn har att erbjuda. Bra priser också!

Budgetvänliga alternativ

 • Copenhagen downtown hostel: Beläget i hjärtat av Köpenhamn, erbjuder detta hostel en unik och livfull upplevelse med sin retrostil och pulserande atmosfär. Detta trendiga vandrarhem befinner sig i ett livligt område bara en kort 4-minuters promenad från det populära shoppingdistriktet Strøget och 9 minuter från såväl Tivoli som den närmaste tunnelbanestationen. Boendet omfattar enkla men bekväma alternativ som varierar från privata rum till blandade eller könsuppdelade sovsalar. Alla rum är utrustade med gratis Wi-Fi och delade badrum medan uppgraderade alternativ erbjuder privat badrum för en extra känsla av integritet. Sängkläder ingår så att gästerna kan känna sig som hemma. Vandrarhemmets hjärta är dess restaurang som inte bara serverar smakliga måltider utan också bjuder på gratis middag i en livlig och social miljö. Den angränsande baren är en annan central samlingsplats och erbjuder ofta liveframträdanden för en äkta storstadsupplevelse. För dem som föredrar en lugnare kväll finns ett gemensamt kök där gäster kan tillaga sina egna måltider och ett sällskapsrum som bjuder på avkoppling med ”fussball”, biljardbord och olika sällskapsspel. Copenhagen Downtown Hostel är mer än bara ett ställe att övernatta; det är en plats där resenärer från hela världen kan sammanstråla och dela erfarenheter. Det centrala läget och de många bekvämligheterna gör det till ett utmärkt val för den budgetmedvetna resenären som söker en autentisk och minnesvärd vistelse i Köpenhamn. Priserna är som man kan förvänta sig låga.

Tips för bokning av hotell i Köpenhamn

Att boka hotell i Köpenhamn kan vara en spännande del av din resa, men det finns vissa saker du bör ha i åtanke för att säkerställa att du får den bästa möjliga upplevelsen. Här är fem tips som kan hjälpa dig när du söker efter och bokar ditt hotell i Köpenhamn:

 1. Sök och jämför tidigt: Börja din hotellsökning i Köpenhamn i god tid innan din planerade resa. Det ger dig en chans att jämföra priser, lägen och bekvämligheter mellan olika hotell. Genom att använda prisjämförelsewebbplatser kan du hitta de bästa erbjudandena på hotell i Köpenhamn och spara pengar på din bokning.
 2. Förstå ditt behov av läge: Köpenhamn erbjuder en rad olika områden att bo i, vare sig du föredrar att vara nära turistattraktioner som Tivoli eller shoppingområdet Strøget. ”Forskning”Research” om vilka områden som passar dina intressen och behov bäst kan hjälpa dig att välja rätt hotell i Köpenhamn.
 3. Läs recensioner från tidigare gäster: Innan du bokar ett hotell i Köpenhamn ta dig tid att läsa recensioner från tidigare gäster. Det ger dig en inblick i hotellets kvalitet, service och dom bekvämligheter som erbjuds. Omdömen från andra resenärer kan vara ovärderliga när det kommer till att välja rätt hotell för din vistelse.
 4. Tänk på dina specifika behov: Var noga med att ta reda på vilka bekvämligheter hotellet erbjuder, som gratis Wi-Fi, parkering eller frukost. Om du reser med familjen kan du söka efter familjevänliga hotell i Köpenhamn som erbjuder barnfaciliteter. Försäkra dig om att det hotell du väljer uppfyller dina specifika behov och förväntningar.
 5. Var uppmärksam på avbokningsregler: Reseplaner kan förändras och det är viktigt att förstå ett hotells avbokningspolicy innan du bekräftar din bokning. Många hotell i Köpenhamn erbjuder flexibla avbokningsvillkor så var noga med att läsa igenom reglerna för att undvika eventuella extra avgifter.

Genom att följa dessa fem tips kan du göra din hotellbokning i Köpenhamn smidig och säkerställa att du hittar det perfekta boendet som passar dina behov och budget. Glöm inte att använda relevanta sökord som ”hotell i Köpenhamn” eller ”bästa hotellen i Köpenhamn” i din sökmotor för att hitta de mest relevanta och aktuella erbjudandena.

Slutsats

Att boka det perfekta hotellet i Köpenhamn behöver inte vara en komplicerad uppgift om man tar sig tid att göra lite efterforskning och överväger sina individuella behov och preferenser. Från att utforska stadens olika områden till att jämföra priser och bekvämligheter, har de ovanstående tipsen och råden till syfte att göra din bokning så smidig och givande som möjligt.

Oavsett om du är på jakt efter en lyxig svit med utsikt över staden eller ett budgetvänligt vandrarhem i hjärtat av Köpenhamn finns det något för alla smaker och budgetar i denna pulserande och kulturellt rika stad. Genom att vara väl förberedd och ha klart för sig vad du vill ha kan du göra din vistelse i Köpenhamn minnesvärd och njutbar, med ett hotell som kompletterar din resa perfekt.

Så ta dig tid att utforska, planera och dra nytta av de resurser som finns tillgängliga online så kommer du att upptäcka att boka hotell i Köpenhamn kan vara en del av nöjet med resan själv. Lycka till!